Brevisco werd in 1981 opgericht door Willy Versluys en staat voor maritieme activiteiten. Brevisco engageert zich in innovatieve projecten waaronder aqua- en maricultuur. Ze experimenteert onder meer met de mosselcultuur in de Noordzee, vlak bij de Belgische Kust.

Ontdek ook onze verse kwalitatieve vis in onze viswinkel Buccinum. Vlaamse vissersvaartuigen (waaronder ook eigen schepen) brengen via een 3daagse aanvoer de vers gevangen vis aan wal via de vernieuwde Vismijn van Oostende. Brevisco zet in op de kortst mogelijke keten. Recht vanuit de zee naar de viswinkel..
Verser kan je onze producten niet krijgen. Streng gekeurd op kwaliteit en smaak. Heerlijk!`

De openingsuren van Buccinum: Woensdag tot en met zondag van 9u-17u

Wens je een bestelling te plaatsen? Dat kan via mail info@brevisco.be of telefonisch naar 0475438235

Ontdek de geheimen van onze Noordzee 

Viswinkel BUCCINUM 

opent in De Cierk

IMG_0105 (2)

Onze Buccinum (betekenis: wulk, karakol) kruipt uit haar kleine bescheiden schelp, loert het hoekje om en kronkelt van plezier bij het aanzien van haar grote, glanzend en glimmend nieuwe toonbank! Zaterdag maakt onze Buccinum de overtocht en trekt ze in De Cierk haar nieuwe schelp aan!

Ontdek de diepste geheimen en de fauna en flora van onze Noordzee!

Buccinum wenst met jullie doorheen de zeebodem, golven en waterkolommen een trage maar gestage tocht aan te bieden waarin onbekend is onbemind haar leidraad is.

De Cierk,
een allround venue met een Fish & Food Market in wording, een kookeiland en belevingsruimtes;
waar wordt ingezet op samen sterk,
korte keten, de eerlijke weg van ambacht en vakmanschap,
productkennis en premium producten,
verwelkomt Buccinum en al haar fans zaterdag 1 augustus in een vanzelfsprekende locatie;

Met zicht op en de geur van de zee, gehuisvest in de Oude Vismijn en strandend aan de thuishaven van ons eigen schip, de O.582 Hombre!
 
De Cierk
Maritiem Plein 10
8400 Oostende

Samen met jullie, ondanks Covid-19
Deze verwelkoming dient hand in hand te gaan met Covid-19.
Om alle partners de kans te geven zich aan het grote publiek voor te stellen zal de Fish&Food Market een langzame opstart van ambacht per ambacht kennen.
Met enige trots trekken we de maritieme kaart en willen we dat ons Wulkje Buccinum zich aan jullie openbaart.
 
De Cierk en haar nieuwe partner Buccinum wensen jullie dit momentum mee te laten beleven.
Om jullie hiertoe toch de kans te geven was het even wachten op onze uitnodiging. We willen jullie immers een veilige omgeving kunnen bieden. Breng zeker een mondmasker mee, dit is verplicht in onze site.

 

Zaterdag 1 augustus

De dag wordt opgedeeld in drie dagdelen met doorlopend onder meer een barista, een hapje en homemade sappen. Elke tijdsblok heeft zijn eigen synergetische kookdemo.
Een voorsmaakje van de beleving die jullie bij onze nieuwe ambachten te wachten staat; smaak, beleving, karakter.

09u-12u

U kent het wel, u koopt een vis in haar geheel om er bij thuiskomst fronsend naar te staan kijken…
Een bemanningslid van de Hombre met vliegensvlugge handen en onnavolgbare bewegingen neemt deze frons weg en toont jullie hoe een vis panklaar te maken! 

12u-15u

Niemand minder dan de Seaweedchef Donald Deschagt zal een gezonde zeewierpesto bereiden op basis van zeesla. Deze overheerlijke pesto zal geserveerd worden als dressing bij… 

15u-18u

Onze partner AEG zal haar inhouse apparatuur aanwenden om een Noordzeebeleving te creëren.

Hoe inschrijven?

Wenst u zich in te schrijven? Dat kan enkel VOOR 1 DAGDEEL met daarin eventueel de kookdemo en enkel via mail naar info@decierk.be. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 31 juli om 12u.

Wij doen ons uiterste best alles in goede banen te leiden maar rekenen ook op ieders verantwoordelijkheid hierin…
 
Snel inschrijven is dus de boodschap

  • Vermelden of u de demo in uw gekozen dagdeel wenst bij te wonen, hier zal principe first come first served gehanteerd worden en is de capaciteit eveneens beperkt
  • Vermeld het aantal personen waarmee u aanwezig zult zijn. Hou hierbij rekening met de huidige coronaregels omtrent de bubbels
  • Inschrijvingen gelden zodra die door ons per kerende worden bevestigd gezien de beperkte capaciteit